# Zaman ölçme

> Öğrenciler bu testte dakika ve saniye, gün, hafta, ay ve yıl arasındaki dönüşümleri yapmayı ve geçen süreyi hesaplamayı çalışır.

Source: https://olyclass.com/library/math-g4-time-units-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 4. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g4-time-units-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g4-time-units-tr
- Games it plays well in: [Ödül kulesi](https://olyclass.com/tr/classroom-games/prize-climb/), [Zili çal](https://olyclass.com/tr/classroom-games/ring-the-bell/), [Yükselen su](https://olyclass.com/tr/classroom-games/high-water/), [Halat çekme](https://olyclass.com/tr/classroom-games/tug-of-war/)

## Sorular

1. 1 dakika kaç saniyedir? (100 / 24 / 30 / 60)
   Answer: 60
2. 2 dakika kaç saniyedir? (100 / 120 / 200 / 90)
   Answer: 120
3. 1 saat 60 dakikadır.
   Answer: Doğru
4. Bir yıl kaç aydır? (10 / 11 / 12 / 13)
   Answer: 12
5. Aşağıdaki aylardan hangisi 30 gün çeker? (Ağustos / Mart / Nisan / Ocak)
   Answer: Nisan
6. Şubat ayı her yıl 29 gün çeker.
   Answer: Yanlış
7. 3 hafta kaç gündür? (18 gün / 21 gün / 24 gün / 27 gün)
   Answer: 21 gün
8. Bir yıl yaklaşık kaç haftadır? (30 hafta / 48 hafta / 52 hafta / 60 hafta)
   Answer: 52 hafta
9. 3 saat 15 dakika kaç dakikadır? (175 dakika / 185 dakika / 195 dakika / 315 dakika)
   Answer: 195 dakika
10. 240 dakika kaç saattir? (3 saat / 4 saat / 5 saat / 6 saat)
   Answer: 4 saat
11. 2 yıl 6 ay kaç aydır?
   Answer: 30 ay
12. 3 gün 72 saate eşittir.
   Answer: Doğru
13. Film 14.20'de başladı, 16.05'te bitti. Kaç dakika sürdü? (105 dakika / 115 dakika / 125 dakika / 95 dakika)
   Answer: 105 dakika
14. Ders 09.40'ta başlıyor ve 40 dakika sürüyor. Kaçta biter?
   Answer: 10.20
15. Ali 08.45'te yola çıktı, 11.15'te vardı. Yolculuk kaç saat kaç dakika sürdü?
   Answer: 2 saat 30 dakika
16. Zeynep 5 Mart'ta kitaba başladı, 20 Mart'ta bitirdi. Kaç gün sonra bitirdi? (14 gün / 15 gün / 16 gün / 25 gün)
   Answer: 15 gün
