# Üçgen, kare ve dikdörtgen

> Öğrenciler bu testte üçgenleri kenarlarına göre sınıflandırmayı, kare ile dikdörtgeni ayırt etmeyi, kenar ve köşe sayılarını ve özelliklerini çalışır.

Source: https://olyclass.com/library/math-g4-triangles-quads-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 4. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g4-triangles-quads-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g4-triangles-quads-tr
- Games it plays well in: [Yükselen su](https://olyclass.com/tr/classroom-games/high-water/), [Halat çekme](https://olyclass.com/tr/classroom-games/tug-of-war/), [Şans Çarkı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/lucky-wheel/), [Bovling](https://olyclass.com/tr/classroom-games/bowling/)

## Sorular

1. Üç kenarının uzunluğu da eşit olan üçgene ne denir? (Dik üçgen / Eşkenar üçgen / Çeşitkenar üçgen / İkizkenar üçgen)
   Answer: Eşkenar üçgen
2. Kenar uzunlukları 5 cm, 5 cm ve 7 cm olan üçgen hangisidir? (Dik üçgen / Eşkenar üçgen / Çeşitkenar üçgen / İkizkenar üçgen)
   Answer: İkizkenar üçgen
3. Kenar uzunlukları 3 cm, 4 cm ve 6 cm olan üçgen hangisidir? (Dik üçgen / Eşkenar üçgen / Çeşitkenar üçgen / İkizkenar üçgen)
   Answer: Çeşitkenar üçgen
4. Eşkenar üçgenin üç kenarı da birbirine eşittir.
   Answer: Doğru
5. Dört kenarı da eşit olan ve dört köşesi dik açı olan şekil hangisidir? (Dikdörtgen / Kare / Yamuk / Üçgen)
   Answer: Kare
6. Her kare aynı zamanda bir dikdörtgendir.
   Answer: Doğru
7. Her dikdörtgenin dört kenarı da birbirine eşittir.
   Answer: Yanlış
8. Dikdörtgenin karşılıklı kenarları için hangisi doğrudur? (Birbirini keser / Hepsi birbirinden farklıdır / Uzunlukları eşittir / Uzunlukları her zaman 1 cm farklıdır)
   Answer: Uzunlukları eşittir
9. Bir üçgenin kaç kenarı ve kaç köşesi vardır? (3 kenar, 3 köşe / 3 kenar, 4 köşe / 4 kenar, 3 köşe / 4 kenar, 4 köşe)
   Answer: 3 kenar, 3 köşe
10. Bir dikdörtgenin kaç tane dik açısı vardır? (0 / 2 / 3 / 4)
   Answer: 4
11. Bir karenin kaç köşesi vardır? (3 / 4 / 5 / 6)
   Answer: 4
12. Bir karenin bir kenarı 6 cm ise tüm kenarlarının uzunlukları toplamı kaç cm'dir? (12 / 18 / 24 / 36)
   Answer: 24
13. Kısa kenarı 3 cm, uzun kenarı 5 cm olan dikdörtgenin çevresi kaç cm'dir? (14 / 15 / 16 / 8)
   Answer: 16
14. Eşkenar üçgenin kenarı 4 cm ise çevresi kaç cm'dir?
   Answer: 12
15. Çevresi 20 cm olan karenin bir kenarı kaç cm'dir?
   Answer: 5
16. Bir dikdörtgenin çevresi 14 cm, kısa kenarı 3 cm ise uzun kenarı kaç cm'dir?
   Answer: 4
