# Large numbers

> Grade 5: numbers to a million, place value, rounding, multiply by 10, 100 and 1000, long multiplication.

Source: https://olyclass.com/library/math-g5-big-numbers-en/

- Subject: Math
- Level: Grade 5
- Practice: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g5-big-numbers-en
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g5-big-numbers-en
- Games it plays well in: [Lucky Drop](https://olyclass.com/classroom-games/lucky-drop/), [Mini Golf](https://olyclass.com/classroom-games/mini-golf/), [Ladder Climb](https://olyclass.com/classroom-games/ladder-climb/), [Paper Race](https://olyclass.com/classroom-games/paper-race/)

## Questions

1. What is 999,999 + 1? (1,000,000 / 10,000,000 / 100,000 / 999,000)
   Answer: 1,000,000
2. Which number is six hundred and two thousand and forty? (600,240 / 602,040 / 602,400 / 620,040)
   Answer: 602,040
3. 450,000 is greater than 405,000.
   Answer: True
4. In 538,624, what is the value of the digit 3? (3,000 / 30,000 / 300 / 300,000)
   Answer: 30,000
5. In 706,314, which digit is in the thousands place? (0 / 3 / 6 / 7)
   Answer: 6
6. What number is 40,000 + 5,000 + 300 + 6?
   Answer: 45,306
7. Round 47,382 to the nearest thousand. (47,000 / 47,400 / 48,000 / 50,000)
   Answer: 47,000
8. Round 364,500 to the nearest 100,000. (300,000 / 360,000 / 370,000 / 400,000)
   Answer: 400,000
9. 85,450 rounded to the nearest ten thousand is 80,000.
   Answer: False
10. What is 36 × 100? (306 / 360 / 3600 / 36000)
   Answer: 3600
11. What is 725 × 1000?
   Answer: 725000
12. Which number multiplied by 100 gives 52,000? (5 / 5,200 / 52 / 520)
   Answer: 520
13. What is 23 × 14? (242 / 312 / 322 / 332)
   Answer: 322
14. What is 125 × 12? (1250 / 1350 / 1500 / 1600)
   Answer: 1500
15. What is 346 × 23?
   Answer: 7958
16. 27 × 30 = 810
   Answer: True
