# İşlem önceliği

> Öğrenciler, parantez önceliğini, çarpma ve bölmenin toplama ve çıkarmadan önce yapıldığını ve soldan sağa kuralını uygulayarak işlem sırasındaki hataları bulmayı çalışır.

Source: https://olyclass.com/library/math-g5-order-operations-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 5. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g5-order-operations-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g5-order-operations-tr
- Games it plays well in: [Takım Tombalası](https://olyclass.com/tr/classroom-games/team-bingo/), [Hafıza Kartları](https://olyclass.com/tr/classroom-games/memory-match/), [Gizemli Resim](https://olyclass.com/tr/classroom-games/mystery-picture/), [Kare Kap](https://olyclass.com/tr/classroom-games/tile-grab/)

## Sorular

1. Hesapla: (8 + 4) × 2 (16 / 20 / 24 / 28)
   Answer: 24
2. Hesapla: 30 − (10 + 5) (15 / 25 / 35 / 5)
   Answer: 15
3. Hangi işlemin sonucu 20 olur? ((3 + 2) × 4 / 3 + 2 + 4 / 3 + 2 × 4 / 3 × 2 + 4)
   Answer: (3 + 2) × 4
4. Hesapla: (15 − 5) × 3
   Answer: 30
5. 4 + 3 × 5 işleminin sonucu kaçtır? (17 / 19 / 27 / 35)
   Answer: 19
6. 20 − 12 ÷ 4 işleminin sonucu kaçtır? (17 / 2 / 5 / 8)
   Answer: 17
7. 6 × 3 + 8 ÷ 2 işleminin sonucu kaçtır? (13 / 22 / 26 / 40)
   Answer: 22
8. 2 + 3 × 4 işleminde önce 2 ile 3 toplanır.
   Answer: Yanlış
9. 24 ÷ 4 × 3 işleminin sonucu kaçtır? (18 / 2 / 72 / 8)
   Answer: 18
10. 18 − 5 + 4 işleminin sonucu kaçtır? (17 / 19 / 27 / 9)
   Answer: 17
11. 40 − 10 + 5 − 3 işleminin sonucu kaçtır?
   Answer: 32
12. Toplama ve çıkarma yan yana ise işlem soldan sağa yapılır.
   Answer: Doğru
13. Ada 10 − 2 × 3 işlemini 24 buldu. Hatası nedir? (Sonucu yanlış yazdı / Önce toplama yaptı / Önce çarpma yaptı / Önce çıkarma yaptı)
   Answer: Önce çıkarma yaptı
14. 36 ÷ 6 ÷ 3 işleminin sonucu 18'dir.
   Answer: Yanlış
15. Ali 8 + 2 × 5 işlemini 50 buldu. Doğru sonuç kaçtır?
   Answer: 18
16. Efe 48 ÷ 6 ÷ 2 işlemini 16 buldu. Doğru sonuç kaçtır? (12 / 4 / 6 / 8)
   Answer: 4
