# Відсотки

> Діти вправляються розуміти відсоток як соту частину, знаходити відсоток від числа, число за його відсотком і записувати відсотки десятковим дробом.

Source: https://olyclass.com/library/math-g5-percentages-uk/

- Subject: Математика
- Level: 5 клас
- Практика: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g5-percentages-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g5-percentages-uk
- Games it plays well in: [Щаслива кулька](https://olyclass.com/uk/classroom-games/lucky-drop/), [Міні-гольф](https://olyclass.com/uk/classroom-games/mini-golf/), [Драбинки](https://olyclass.com/uk/classroom-games/ladder-climb/), [Паперові перегони](https://olyclass.com/uk/classroom-games/paper-race/)

## Питання

1. Яку частину числа становить 1 відсоток? (одну десяту / одну п’яту / одну соту / одну тисячну)
   Answer: одну соту
2. Скільки відсотків становить половина числа? (20 % / 25 % / 5 % / 50 %)
   Answer: 50 %
3. 1 % числа — це те саме, що це число, поділене на 100.
   Answer: Правда
4. Скільки відсотків становить уся величина (ціле)? (1 % / 10 % / 100 % / 1000 %)
   Answer: 100 %
5. Скільки гривень становить 1 % від 600 грн? (0,6 грн / 6 грн / 60 грн / 600 грн)
   Answer: 6 грн
6. Знайдіть 10 % від 250. (2,5 / 25 / 250 / 50)
   Answer: 25
7. Знайдіть 25 % від 80. (20 / 25 / 40 / 8)
   Answer: 20
8. У класі 30 учнів, 20 % з них відсутні. Скільки учнів відсутні?
   Answer: 6
9. 50 % від 90 дорівнює 45.
   Answer: Правда
10. 5 % числа дорівнюють 12. Яке це число? (120 / 240 / 2400 / 60)
   Answer: 240
11. 20 % числа дорівнюють 30. Знайдіть це число.
   Answer: 150
12. Як записати 35 % десятковим дробом? (0,035 / 0,35 / 3,5 / 35,0)
   Answer: 0,35
13. Скільки відсотків становить число 0,07? (0,07 % / 0,7 % / 7 % / 70 %)
   Answer: 7 %
14. Число 1,5 дорівнює 15 %.
   Answer: Неправда
15. Запишіть 0,6 у відсотках.
   Answer: 60 %
16. Куплено книжку за 75 грн, це 30 % усіх грошей. Скільки було грошей? (105 грн / 22,5 грн / 225 грн / 250 грн)
   Answer: 250 грн
