# Square, cube and prime numbers

> Grade 5: square numbers, cube numbers, prime numbers to 50, multiples and factors, multiply and divide by 10, 100, 1000.

Source: https://olyclass.com/library/math-g5-square-cube-en/

- Subject: Math
- Level: Grade 5
- Practice: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g5-square-cube-en
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g5-square-cube-en
- Games it plays well in: [Lucky Wheel](https://olyclass.com/classroom-games/lucky-wheel/), [Bowling](https://olyclass.com/classroom-games/bowling/), [Hoop Shot](https://olyclass.com/classroom-games/hoop-shot/), [Penalty Kick](https://olyclass.com/classroom-games/penalty-kick/)

## Questions

1. Which of these is a square number? (45 / 48 / 49 / 52)
   Answer: 49
2. What is 9 squared? (18 / 72 / 81 / 99)
   Answer: 81
3. 36 is a square number.
   Answer: True
4. What is the next square number after 64? (100 / 72 / 80 / 81)
   Answer: 81
5. What is 2 cubed (2 × 2 × 2)? (16 / 4 / 6 / 8)
   Answer: 8
6. Which of these is a cube number? (18 / 27 / 30 / 9)
   Answer: 27
7. What is 5 cubed?
   Answer: 125
8. Which of these is a prime number? (39 / 47 / 49 / 51)
   Answer: 47
9. The number 1 is a prime number.
   Answer: False
10. Which prime number is even? (2 / 4 / 6 / 8)
   Answer: 2
11. Which number is a factor of 24? (5 / 7 / 8 / 9)
   Answer: 8
12. Which of these is a multiple of 7? (52 / 56 / 58 / 65)
   Answer: 56
13. How many factors does 12 have in total?
   Answer: 6 (1, 2, 3, 4, 6, 12)
14. What is 45 × 100? (405 / 45,000 / 450 / 4500)
   Answer: 4500
15. 7300 ÷ 100 = 73
   Answer: True
16. What is 6.4 × 1000?
   Answer: 6400
