# Kare ve küp

> Öğrenciler bir sayının karesini ve küpünü bulmayı, 100'e kadar kare sayıları tanımayı ve 5² ile 2³ gibi üslü gösterimleri okuyup yazmayı çalışır.

Source: https://olyclass.com/library/math-g5-squares-cubes-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 5. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g5-squares-cubes-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g5-squares-cubes-tr
- Games it plays well in: [Dört Bir Hizada](https://olyclass.com/tr/classroom-games/line-of-four/), [Takım Tombalası](https://olyclass.com/tr/classroom-games/team-bingo/), [Hafıza Kartları](https://olyclass.com/tr/classroom-games/memory-match/), [Gizemli Resim](https://olyclass.com/tr/classroom-games/mystery-picture/)

## Sorular

1. 7 sayısının karesi kaçtır? (14 / 21 / 49 / 77)
   Answer: 49
2. Kenarı 6 cm olan karenin alanı kaç cm²'dir? (12 / 24 / 36 / 66)
   Answer: 36
3. 10 sayısının karesi 100'dür.
   Answer: Doğru
4. 3 sayısının küpü kaçtır? (27 / 33 / 6 / 9)
   Answer: 27
5. Ayrıtı 4 cm olan küpün hacmi kaç cm³'tür? (12 / 16 / 48 / 64)
   Answer: 64
6. 2 sayısının küpü 6'dır.
   Answer: Yanlış
7. Aşağıdakilerden hangisi bir kare sayıdır? (72 / 81 / 90 / 98)
   Answer: 81
8. 1'den 100'e kadar (1 ve 100 dahil) kaç tane kare sayı vardır? (10 / 11 / 20 / 9)
   Answer: 10
9. 64 sayısı hangi doğal sayının karesidir?
   Answer: 8
10. 5² ifadesinin değeri kaçtır? (10 / 25 / 52 / 7)
   Answer: 25
11. 2³ ifadesinin değeri kaçtır? (5 / 6 / 8 / 9)
   Answer: 8
12. 4 × 4 çarpımı üslü olarak nasıl yazılır? (2⁴ / 4² / 4³ / 8)
   Answer: 4²
13. 3 × 3 × 3 çarpımını üslü sayı olarak yazınız.
   Answer: 3³
14. 10³ ifadesinin değeri kaçtır?
   Answer: 1000
15. 6² ile 3³ ifadelerinin değerleri arasındaki fark 9'dur.
   Answer: Doğru
16. 2'nin küpünden büyük, 4'ün karesinden küçük kare sayı hangisidir? (16 / 25 / 4 / 9)
   Answer: 9
