# Bölünebilme kuralları

> Öğrenciler, 2, 3, 4, 5, 6, 9 ve 10 ile bölünebilme kurallarını rakamlar toplamı ve son rakam yöntemleriyle hızlıca kontrol etmeyi çalışır.

Source: https://olyclass.com/library/math-g6-divisibility-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 6. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g6-divisibility-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g6-divisibility-tr
- Games it plays well in: [Penaltı Atışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/penalty-kick/), [Balık göleti](https://olyclass.com/tr/classroom-games/fishing-pond/), [Pençe makinesi](https://olyclass.com/tr/classroom-games/claw-machine/), [Şans düşüşü](https://olyclass.com/tr/classroom-games/lucky-drop/)

## Sorular

1. Aşağıdaki sayılardan hangisi 2 ile tam bölünür? (345 / 347 / 348 / 349)
   Answer: 348
2. Hangi sayı 3 ile tam bölünür? (123 / 124 / 125 / 127)
   Answer: 123
3. Hangi sayı 4 ile tam bölünür? (314 / 316 / 322 / 518)
   Answer: 316
4. Hangi sayı 5 ile tam bölünür? (2.704 / 2.705 / 2.707 / 2.709)
   Answer: 2.705
5. Hangi sayı 6 ile tam bölünür? (114 / 115 / 116 / 122)
   Answer: 114
6. Hangi sayı 9 ile tam bölünür? (728 / 729 / 731 / 735)
   Answer: 729
7. Bir sayının 10 ile tam bölünmesi için birler basamağı ne olmalıdır? (0 / 1 / 2 / 5)
   Answer: 0
8. 4 5 _ sayısı 3 ile tam bölünüyorsa boşluğa hangi rakam gelebilir? (2 / 3 / 4 / 5)
   Answer: 3
9. 7 _ 4 sayısı 9 ile tam bölünüyorsa boşluğa gelen rakam kaçtır? (0 / 2 / 5 / 7)
   Answer: 7
10. 4 _ 6 sayısı 4 ile tam bölünüyorsa boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelebilir? (1 / 2 / 4 / 8)
   Answer: 1
11. Rakamları toplamı 12 olan her sayı 3 ile tam bölünür.
   Answer: Doğru
12. Rakamları toplamı 12 olan her sayı 9 ile tam bölünür.
   Answer: Yanlış
13. Hem 2 hem 3 ile tam bölünen her sayı 6 ile de tam bölünür.
   Answer: Doğru
14. 1.236 sayısının rakamları toplamı kaçtır?
   Answer: 12
15. Son iki basamağına bakarak 2.512 sayısının 4 ile bölümünden kalan kaçtır?
   Answer: 0
16. 5 ile tam bölünen en küçük üç basamaklı sayı kaçtır?
   Answer: 100
