# Рівняння

> Діти вчаться розкривати дужки, зводити подібні доданки, розв’язувати лінійні рівняння та складати їх за умовою задач.

Source: https://olyclass.com/library/math-g6-equations-uk/

- Subject: Математика
- Level: 6 клас
- Практика: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g6-equations-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g6-equations-uk
- Games it plays well in: [Сходинки до призу](https://olyclass.com/uk/classroom-games/prize-climb/), [Дзвони у дзвін](https://olyclass.com/uk/classroom-games/ring-the-bell/), [Велика вода](https://olyclass.com/uk/classroom-games/high-water/), [Перетягування канату](https://olyclass.com/uk/classroom-games/tug-of-war/)

## Питання

1. Розкрийте дужки: 3 × (x + 4) (3x + 12 / 3x + 4 / 3x + 7 / x + 12)
   Answer: 3x + 12
2. Розкрийте дужки: 5 − (a − 2) (3 + a / 3 − a / 7 + a / 7 − a)
   Answer: 7 − a
3. Вираз −(x − 3) після розкриття дужок дорівнює −x + 3.
   Answer: Правда
4. Спростіть: 7x + 5x (12x / 12x² / 2x / 35x)
   Answer: 12x
5. Спростіть: 9a − 4 + 2a + 10 (11a + 6 / 11a − 6 / 13a + 6 / 7a + 6)
   Answer: 11a + 6
6. Доданки 6y і 6 можна звести так: 6y + 6 = 12y.
   Answer: Неправда
7. Знайдіть корінь рівняння: x + 9 = 25 (14 / 15 / 16 / 34)
   Answer: 16
8. Розв'яжіть рівняння: 4x − 7 = 21 (14 / 3,5 / 5 / 7)
   Answer: 7
9. Розв'яжіть рівняння: 2(x + 3) = 18 (12 / 6 / 7,5 / 9)
   Answer: 6
10. Розв'яжіть рівняння: 5x + 3x = 64
   Answer: 8
11. Розв'яжіть рівняння: 6x − 2x + 5 = 29 (4 / 6 / 7 / 8,5)
   Answer: 6
12. Число 4 є коренем рівняння 3(x − 1) = 2x + 1.
   Answer: Правда
13. Задумали число, додали 14 і отримали 40. Яке число задумали? (24 / 26 / 28 / 54)
   Answer: 26
14. Зошит коштує x грн, 4 зошити коштують 60 грн. Скільки коштує один зошит?
   Answer: 15 грн
15. Число збільшили втричі, відняли 5 і отримали 22. Яке це число? (17 / 27 / 7 / 9)
   Answer: 9
16. Сума трьох послідовних натуральних чисел дорівнює 48. Яке з них найменше?
   Answer: 15
