# Üslü ifadeler

> Öğrenciler bu testte taban ve üs kavramlarını, 10'un kuvvetlerini, bir sayının 1. kuvvetini ve 0 ile 1'in kuvvetlerini alıştırmalarla pekiştirir.

Source: https://olyclass.com/library/math-g6-exponents-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 6. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g6-exponents-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g6-exponents-tr
- Games it plays well in: [Yükselen su](https://olyclass.com/tr/classroom-games/high-water/), [Halat çekme](https://olyclass.com/tr/classroom-games/tug-of-war/), [Şans Çarkı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/lucky-wheel/), [Bovling](https://olyclass.com/tr/classroom-games/bowling/)

## Sorular

1. 5³ üslü ifadesinde taban kaçtır? (125 / 15 / 3 / 5)
   Answer: 5
2. 2⁴ üslü ifadesinde üs kaçtır? (16 / 2 / 4 / 8)
   Answer: 4
3. 3 × 3 × 3 × 3 çarpımının üslü ifade olarak yazılışı hangisidir? (12 / 3 × 4 / 3⁴ / 4³)
   Answer: 3⁴
4. 2³ işleminin sonucu kaçtır? (5 / 6 / 8 / 9)
   Answer: 8
5. 10³ kaçtır? (1.000 / 10.000 / 100 / 30)
   Answer: 1.000
6. 100.000 sayısı 10'un kaçıncı kuvvetidir? (10 / 4 / 5 / 6)
   Answer: 5
7. 7¹ kaça eşittir? (1 / 49 / 7 / 8)
   Answer: 7
8. 4 × 10² işleminin sonucu kaçtır? (1.600 / 40 / 400 / 800)
   Answer: 400
9. 0⁵ kaça eşittir? (0 / 1 / 5 / 50)
   Answer: 0
10. 1²⁰ + 0⁷ işleminin sonucu kaçtır? (0 / 1 / 20 / 27)
   Answer: 1
11. 6² ile 6 × 2 aynı sayıya eşittir.
   Answer: Yanlış
12. Her doğal sayının 1. kuvveti kendisine eşittir.
   Answer: Doğru
13. 1'in kuvvetleri, üs ne olursa olsun her zaman 1'dir.
   Answer: Doğru
14. 10⁶ sayısını rakamlarla yazarken 1'in yanına kaç tane sıfır konur?
   Answer: 6
15. 3² + 2³ işleminin sonucu kaçtır?
   Answer: 17
16. 5 × 10³ + 2 × 10² toplamı kaçtır?
   Answer: 5.200
