# Fractions, decimals and percentages

> Grade 6: convert fractions to decimals, convert decimals to percentages, order a mixed list, percentage of an amount, common equivalents (1/5 = 0.2 = 20%).

Source: https://olyclass.com/library/math-g6-fdp-en/

- Subject: Math
- Level: Grade 6
- Practice: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g6-fdp-en
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g6-fdp-en
- Games it plays well in: [Team Bingo](https://olyclass.com/classroom-games/team-bingo/), [Memory Match](https://olyclass.com/classroom-games/memory-match/), [Mystery Picture](https://olyclass.com/classroom-games/mystery-picture/), [Tile Grab](https://olyclass.com/classroom-games/tile-grab/)

## Questions

1. What is 1/4 as a decimal? (0.14 / 0.25 / 0.4 / 0.75)
   Answer: 0.25
2. What is 3/5 as a decimal? (0.3 / 0.35 / 0.53 / 0.6)
   Answer: 0.6
3. What is 7/8 as a decimal? (0.75 / 0.78 / 0.825 / 0.875)
   Answer: 0.875
4. Write 0.35 as a percentage. (0.35% / 3.5% / 35% / 350%)
   Answer: 35%
5. Write 0.07 as a percentage. (0.07% / 0.7% / 7% / 70%)
   Answer: 7%
6. 1.2 written as a percentage is 120%.
   Answer: True
7. Which list is in order from smallest to largest? (0.4, 30%, 1/2, 0.6 / 0.6, 1/2, 0.4, 30% / 1/2, 0.4, 30%, 0.6 / 30%, 0.4, 1/2, 0.6)
   Answer: 30%, 0.4, 1/2, 0.6
8. Which of these values is the largest? (0.08 / 0.7 / 3/4 / 65%)
   Answer: 3/4
9. What is 10% of 80? (0.8 / 10 / 8 / 80)
   Answer: 8
10. What is 25% of 60? (12 / 15 / 20 / 25)
   Answer: 15
11. What is 35% of 200?
   Answer: 70
12. 50% of 36 is 18.
   Answer: True
13. Which fraction equals 0.75 and 75%? (1/4 / 2/3 / 3/4 / 7/5)
   Answer: 3/4
14. Write 1/5 as a decimal and as a percentage.
   Answer: 0.2 and 20%
15. 0.4 is equal to 4%.
   Answer: False
16. Order from smallest to largest: 0.5, 2/5, 45%.
   Answer: 2/5, 45%, 0.5
