# Tam sayılar

> Öğrenciler bu testte negatif sayıları tanır, sayı doğrusunda gösterir, tam sayıları karşılaştırır, mutlak değer ve zıt sayı kavramlarını çalışır.

Source: https://olyclass.com/library/math-g6-integers-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 6. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g6-integers-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g6-integers-tr
- Games it plays well in: [Halat çekme](https://olyclass.com/tr/classroom-games/tug-of-war/), [Şans Çarkı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/lucky-wheel/), [Bovling](https://olyclass.com/tr/classroom-games/bowling/), [Basket Atışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/hoop-shot/)

## Sorular

1. Hangisi bir negatif tam sayıdır? (-7 / 0 / 3 / 7)
   Answer: -7
2. Hava sıcaklığı sıfırın 5 derece altındaysa bu sıcaklık nasıl yazılır? (+5 / -5 / 0 / 5)
   Answer: -5
3. Sıfır ne pozitif ne de negatif bir tam sayıdır.
   Answer: Doğru
4. Sayı doğrusunda -2'nin hemen sağındaki tam sayı hangisidir? (-1 / -3 / 0 / 1)
   Answer: -1
5. Sayı doğrusunda -3'ten 4 birim sağa gidersek hangi sayıya ulaşırız? (-1 / -7 / 1 / 7)
   Answer: 1
6. Sayı doğrusunda 2 ile -4 arasında kaç tane tam sayı vardır? (2 ve -4 dahil değil) (4 / 5 / 6 / 7)
   Answer: 5
7. Hangi karşılaştırma doğrudur? (-3 < -9 / -8 < -3 / -8 > -3 / 0 < -1)
   Answer: -8 < -3
8. -12, 5, -20 ve 0 sayılarından en küçüğü hangisidir?
   Answer: -20
9. Negatif bir tam sayı, her zaman herhangi bir pozitif tam sayıdan küçüktür.
   Answer: Doğru
10. -9 sayısının mutlak değeri kaçtır? (-9 / 0 / 1 / 9)
   Answer: 9
11. Mutlak değeri 6 olan tam sayılar hangileridir? (-6 ve 6 / 0 ve 6 / Sadece -6 / Sadece 6)
   Answer: -6 ve 6
12. |-4| + |3| işleminin sonucu kaçtır?
   Answer: 7
13. Hangisi -15 sayısının karşıtıdır (toplamsal tersi)? (-15 / 0 / 1/15 / 15)
   Answer: 15
14. Bir tam sayının karşıtı her zaman kendisinden büyüktür.
   Answer: Yanlış
15. Karşıtı kendisine eşit olan tam sayı kaçtır?
   Answer: 0
16. Mutlak değeri 5'ten küçük olan en küçük tam sayı hangisidir? (-3 / -4 / -5 / 0)
   Answer: -4
