# Лінійні рівняння

> Діти тренуються розв'язувати рівняння виду ax = b, знаходити корені, визначати випадки без розв'язків чи з безліччю розв'язків і складати рівняння до текстових задач.

Source: https://olyclass.com/library/math-g7-linear-equations-uk/

- Subject: Математика
- Level: 7 клас
- Практика: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g7-linear-equations-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g7-linear-equations-uk
- Games it plays well in: [Колесо удачі](https://olyclass.com/uk/classroom-games/lucky-wheel/), [Боулінг](https://olyclass.com/uk/classroom-games/bowling/), [Кидок у кошик](https://olyclass.com/uk/classroom-games/hoop-shot/), [Пенальті](https://olyclass.com/uk/classroom-games/penalty-kick/)

## Питання

1. Розв’яжіть рівняння 5x = 35. (175 / 30 / 6 / 7)
   Answer: 7
2. Розв’яжіть рівняння 4x = 10. (1,5 / 2,5 / 40 / 6)
   Answer: 2,5
3. Розв’яжіть рівняння −3x = 12. (4 / 9 / −36 / −4)
   Answer: −4
4. Рівняння 0,5x = 4 має корінь 8.
   Answer: Правда
5. Яке число є коренем рівняння 3x − 5 = 10? (1 / 15 / 3 / 5)
   Answer: 5
6. Яке з чисел є коренем рівняння 2x + 3 = 11? (3 / 4 / 5 / 7)
   Answer: 4
7. Знайдіть корінь рівняння 7x + 2 = 3x + 18.
   Answer: 4
8. Число −2 є коренем рівняння 3x + 6 = 0.
   Answer: Правда
9. Скільки коренів має рівняння 0 · x = 5? (безліч / два / жодного / один)
   Answer: жодного
10. Скільки коренів має рівняння 0 · x = 0? (безліч / два / жодного / один)
   Answer: безліч
11. Скільки коренів має рівняння 2x + 4 = 2(x + 2)? (безліч / два / жодного / один)
   Answer: безліч
12. Скільки коренів має рівняння 3x + 1 = 3x + 2?
   Answer: жодного
13. Задумали число, збільшили його у 4 рази й отримали 28. Яке це число? (112 / 24 / 32 / 7)
   Answer: 7
14. Сума числа та числа 15 дорівнює 40. Яке це число? (20 / 25 / 35 / 55)
   Answer: 25
15. Три однакові зошити коштують 60 грн, отже один зошит коштує 15 грн.
   Answer: Неправда
16. Мама старша за сина на 28 років. Разом їм 52 роки. Скільки років сину?
   Answer: 12
