# Степінь з цілим показником

> Діти тренуються застосовувати степінь з цілим показником: нульовий і від'ємний показник, стандартний вигляд числа та властивості степенів.

Source: https://olyclass.com/library/math-g8-integer-powers-uk/

- Subject: Математика
- Level: 8 клас
- Практика: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g8-integer-powers-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g8-integer-powers-uk
- Games it plays well in: [Велика вода](https://olyclass.com/uk/classroom-games/high-water/), [Перетягування канату](https://olyclass.com/uk/classroom-games/tug-of-war/), [Колесо удачі](https://olyclass.com/uk/classroom-games/lucky-wheel/), [Боулінг](https://olyclass.com/uk/classroom-games/bowling/)

## Питання

1. Чому дорівнює 7⁰? (0 / 1 / 7 / 70)
   Answer: 1
2. Чому дорівнює (−12)⁰? (0 / 1 / −1 / −12)
   Answer: 1
3. Для будь-якого числа a, відмінного від нуля, a⁰ = 1.
   Answer: Правда
4. Чому дорівнює 2⁻³? (1/6 / 1/8 / −6 / −8)
   Answer: 1/8
5. Подайте 10⁻² у вигляді десяткового дробу. (0,01 / 0,02 / 0,1 / −100)
   Answer: 0,01
6. Обчисліть (1/3)⁻².
   Answer: 9
7. Степінь 5⁻² дорівнює −25.
   Answer: Неправда
8. Який із записів є стандартним виглядом числа? (0,32 · 10⁵ / 3,2 · 10⁴ / 32 · 10³ / 320 · 10²)
   Answer: 3,2 · 10⁴
9. Запишіть 45 000 у стандартному вигляді. (4,5 · 10³ / 4,5 · 10⁴ / 4,5 · 10⁵ / 45 · 10³)
   Answer: 4,5 · 10⁴
10. Запишіть 0,0007 у стандартному вигляді. (0,7 · 10⁻³ / 7 · 10⁴ / 7 · 10⁻³ / 7 · 10⁻⁴)
   Answer: 7 · 10⁻⁴
11. Який порядок має число 0,00032 у стандартному вигляді?
   Answer: −4
12. Спростіть: a⁵ · a⁻² (a³ / a¹⁰ / a⁷ / a⁻³)
   Answer: a³
13. Спростіть: (a⁻³)² (a⁶ / a⁻¹ / a⁻⁵ / a⁻⁶)
   Answer: a⁻⁶
14. a⁴ : a⁻² = a².
   Answer: Неправда
15. Обчисліть: 2⁻⁵ · 2⁷
   Answer: 4
16. Обчисліть: (3⁻² · 3⁵) : 3¹ (1/9 / 27 / 3 / 9)
   Answer: 9
