# Mutlak değer

> Öğrenciler bu testte sayıların sıfıra olan uzaklığını bulmayı, mutlak değerin özelliklerini kullanmayı ve basit mutlak değer denklemlerini çözmeyi çalışır.

Source: https://olyclass.com/library/math-g9-absolute-value-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 9. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g9-absolute-value-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g9-absolute-value-tr
- Games it plays well in: [Yükselen su](https://olyclass.com/tr/classroom-games/high-water/), [Halat çekme](https://olyclass.com/tr/classroom-games/tug-of-war/), [Şans Çarkı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/lucky-wheel/), [Bovling](https://olyclass.com/tr/classroom-games/bowling/)

## Sorular

1. Sayı doğrusunda 7 sayısının 0'a uzaklığı kaçtır? (-7 / 0 / 14 / 7)
   Answer: 7
2. Sayı doğrusunda -4 sayısının 0'a uzaklığı kaç birimdir? (-4 / 0 / 4 / 8)
   Answer: 4
3. Mutlak değer, bir sayının sayı doğrusunda 0'a olan uzaklığını gösterir.
   Answer: Doğru
4. |-5| işleminin sonucu kaçtır? (-5 / 0 / 10 / 5)
   Answer: 5
5. |5 - 12| ifadesinin değeri kaçtır? (-7 / 17 / 5 / 7)
   Answer: 7
6. |-6| + |4| işleminin sonucu kaçtır? (-10 / -2 / 10 / 2)
   Answer: 10
7. |-2| - |-9| işleminin sonucu kaçtır?
   Answer: -7
8. |x| = 6 denkleminin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir? ({-6, 6} / {-6} / {0, 6} / {6})
   Answer: {-6, 6}
9. |x| = -3 denkleminin çözümü x = 3'tür.
   Answer: Yanlış
10. |x - 2| = 5 denkleminin çözüm kümesi hangisidir? ({-3, 3} / {-3, 7} / {-7, 3} / {3, 7})
   Answer: {-3, 7}
11. |x + 1| = 0 denkleminin çözümü kaçtır?
   Answer: -1
12. Hangisi her gerçek sayı a için doğrudur? (|a| = -a / |a| = a / |a| > 0 / |a| ≥ 0)
   Answer: |a| ≥ 0
13. Her a ve b gerçek sayısı için |a × b| = |a| × |b| eşitliği doğrudur.
   Answer: Doğru
14. |(-3) × 4| işleminin sonucu kaçtır?
   Answer: 12
15. a = -2 ve b = 5 için |a + b| ile |a| + |b| sırasıyla kaçtır? (3 ve 3 / 3 ve 7 / 7 ve 3 / 7 ve 7)
   Answer: 3 ve 7
16. x < 0 ise |x| ifadesi hangisine eşittir? (-x / 0 / x / x²)
   Answer: -x
