# Ймовірність і статистика

> Діти вчаться визначати події та їхні наслідки, обчислювати ймовірність дробом, знаходити середнє, моду й медіану та розв’язувати прості задачі на підрахунок комбінацій.

Source: https://olyclass.com/library/math-g9-probability-uk/

- Subject: Математика
- Level: 9 клас
- Практика: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g9-probability-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g9-probability-uk
- Games it plays well in: [Знайди пару](https://olyclass.com/uk/classroom-games/memory-match/), [Таємна картинка](https://olyclass.com/uk/classroom-games/mystery-picture/), [Хапай плитку](https://olyclass.com/uk/classroom-games/tile-grab/), [Дошка викликів](https://olyclass.com/uk/classroom-games/dare-board/)

## Питання

1. Яку подію називають неможливою? (Яка відбувається в половині випадків / Яка відбувається дуже рідко / Яка відбувається завжди / Яка ніколи не відбудеться в цьому досліді)
   Answer: Яка ніколи не відбудеться в цьому досліді
2. Кидаємо один раз гральний кубик. Скільки всього рівноможливих наслідків? (12 / 3 / 36 / 6)
   Answer: 6
3. Випадання числа 7 при киданні звичайного грального кубика — неможлива подія.
   Answer: Правда
4. У коробці 3 червоні та 5 синіх куль. Яка ймовірність навмання взяти червону кулю? (1/3 / 3/5 / 3/8 / 5/8)
   Answer: 3/8
5. Яка ймовірність випадання парного числа при одному киданні грального кубика? (1/2 / 1/3 / 1/6 / 2/3)
   Answer: 1/2
6. Ймовірність будь-якої події може дорівнювати 1,5.
   Answer: Неправда
7. Ймовірність вірогідної події дорівнює якому числу?
   Answer: 1
8. Знайдіть середнє арифметичне чисел 4, 7, 9, 12. (32 / 7 / 8 / 9)
   Answer: 8
9. Знайдіть медіану ряду: 3, 5, 5, 8, 10. (3 / 5 / 6,2 / 8)
   Answer: 5
10. Знайдіть моду ряду: 2, 4, 4, 6, 7, 7, 7, 9. (4 / 6 / 7 / 9)
   Answer: 7
11. Знайдіть медіану ряду: 2, 4, 6, 10.
   Answer: 5
12. Скількома способами можна розставити на полиці 4 різні книжки в ряд? (12 / 16 / 24 / 8)
   Answer: 24
13. У меню 3 супи й 4 другі страви. Скільки є варіантів обіду з одного супу й однієї другої страви? (12 / 24 / 6 / 7)
   Answer: 12
14. Із 5 учнів можна обрати старосту й його заступника 20 способами.
   Answer: Правда
15. Скільки різних двоцифрових чисел можна скласти з цифр 1, 2, 3, якщо цифри можуть повторюватись?
   Answer: 9
16. Скількома способами можна обрати 2 чергових із 6 учнів? (10 / 12 / 15 / 30)
   Answer: 15
