# Standard form

> Grade 9: write large numbers in standard form, write small numbers in standard form, convert back to ordinary numbers, compare numbers in standard form, multiply in standard form.

Source: https://olyclass.com/library/math-g9-standard-form-en/

- Subject: Math
- Level: Grade 9
- Practice: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g9-standard-form-en
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g9-standard-form-en
- Games it plays well in: [Mystery Picture](https://olyclass.com/classroom-games/mystery-picture/), [Tile Grab](https://olyclass.com/classroom-games/tile-grab/), [Dare Board](https://olyclass.com/classroom-games/dare-board/), [Prize Climb](https://olyclass.com/classroom-games/prize-climb/)

## Questions

1. Which is 45 000 written in standard form? (0.45 × 10⁵ / 4.5 × 10³ / 4.5 × 10⁴ / 45 × 10³)
   Answer: 4.5 × 10⁴
2. Write 6 300 000 in standard form. (6.3 × 10⁵ / 6.3 × 10⁶ / 6.3 × 10⁷ / 63 × 10⁵)
   Answer: 6.3 × 10⁶
3. The number 120 000 000 in standard form is 1.2 × 10⁸.
   Answer: True
4. Which is 0.0004 written in standard form? (0.4 × 10⁻³ / 4 × 10⁴ / 4 × 10⁻³ / 4 × 10⁻⁴)
   Answer: 4 × 10⁻⁴
5. Write 0.00072 in standard form. (7.2 × 10⁻³ / 7.2 × 10⁻⁴ / 7.2 × 10⁻⁵ / 72 × 10⁻⁵)
   Answer: 7.2 × 10⁻⁴
6. Write 0.05 in standard form.
   Answer: 5 × 10⁻²
7. Which ordinary number is equal to 3.8 × 10⁵? (3 800 / 3 800 000 / 38 000 / 380 000)
   Answer: 380 000
8. Which ordinary number is equal to 9.1 × 10⁻³? (0.00091 / 0.0091 / 0.091 / 9100)
   Answer: 0.0091
9. The number 25 × 10³ is written in standard form.
   Answer: False
10. Which number is the largest? (2 × 10⁷ / 8.9 × 10⁵ / 9 × 10⁶ / 9.9 × 10⁶)
   Answer: 2 × 10⁷
11. Which number is the smallest? (1 × 10⁻³ / 2 × 10⁻⁴ / 5 × 10⁻³ / 8 × 10⁻⁴)
   Answer: 2 × 10⁻⁴
12. Work out (2 × 10³) × (3 × 10⁴). Give the answer in standard form. (5 × 10⁷ / 6 × 10¹² / 6 × 10⁶ / 6 × 10⁷)
   Answer: 6 × 10⁷
13. Work out (4 × 10⁵) × (5 × 10²) in standard form. (2 × 10⁷ / 2 × 10⁸ / 2 × 10⁹ / 9 × 10⁷)
   Answer: 2 × 10⁸
14. (3 × 10⁻²) × (2 × 10⁻³) = 6 × 10⁻⁵.
   Answer: True
15. Work out (1.5 × 10⁴) × (4 × 10³) in standard form.
   Answer: 6 × 10⁷
16. Work out (2 × 10⁵) × (3 × 10⁻²) in standard form.
   Answer: 6 × 10³
