# Hayvanlar hakkında bilgiler

> Çocuklar bu testte en büyük, en hızlı ve en küçük hayvanları, yaşam alanlarını, beslenmelerini ve yavru adlarını öğrenip pekiştirir.

Source: https://olyclass.com/library/other-g2-animal-facts-tr/

- Subject: Genel kültür
- Level: 2. sınıf
- Bilgi yarışması: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=other-g2-animal-facts-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=other-g2-animal-facts-tr
- Games it plays well in: [Şans Çarkı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/lucky-wheel/), [Bovling](https://olyclass.com/tr/classroom-games/bowling/), [Basket Atışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/hoop-shot/), [Penaltı Atışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/penalty-kick/)

## Sorular

1. Karada yaşayan en büyük hayvan hangisidir? (Fil / Gergedan / Su aygırı / Zürafa)
   Answer: Fil
2. Dünyanın en büyük hayvanı hangisidir? (Ahtapot / Fil / Köpek balığı / Mavi balina)
   Answer: Mavi balina
3. Karada en hızlı koşan hayvan hangisidir? (Aslan / At / Kaplumbağa / Çita)
   Answer: Çita
4. Kaplumbağa, çitadan daha hızlı koşar.
   Answer: Yanlış
5. Aşağıdakilerden hangisi en küçük hayvandır? (Karınca / Kedi / Kurbağa / Tavşan)
   Answer: Karınca
6. Penguenler nerede yaşar? (Ağaç üstünde / Sıcak mağarada / Çok soğuk bölgelerde / Çöllerde)
   Answer: Çok soğuk bölgelerde
7. Hangi hayvan suda yaşar? (Balık / Koyun / Tavuk / İnek)
   Answer: Balık
8. Kuşlar yuvalarını genellikle ağaçlara yapar.
   Answer: Doğru
9. İnek en çok ne yer? (Balık / Et / Kemik / Ot)
   Answer: Ot
10. Aşağıdakilerden hangisi et yer? (Aslan / Koyun / Zürafa / İnek)
   Answer: Aslan
11. Tavşan havuç ve ot yemeyi sever.
   Answer: Doğru
12. Koyunun yavrusuna ne denir? (Buzağı / Civciv / Kuzu / Oğlak)
   Answer: Kuzu
13. Tavuğun yavrusuna ne denir? (Buzağı / Civciv / Kuzu / Tay)
   Answer: Civciv
14. İneğin yavrusunun adı nedir?
   Answer: Buzağı
15. Keçinin yavrusunun adı nedir?
   Answer: Oğlak
16. Atın yavrusunun adı nedir?
   Answer: Tay
