# Arkadaşlık

> Çocuklar bu testte nazik davranmayı, paylaşmayı, tartışmaları konuşarak çözmeyi ve diğerlerini oyunlara katmayı çalışır.

Source: https://olyclass.com/library/other-g2-friendship-tr/

- Subject: Genel kültür
- Level: 2. sınıf
- Bilgi yarışması: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=other-g2-friendship-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=other-g2-friendship-tr
- Games it plays well in: [Hafıza Kartları](https://olyclass.com/tr/classroom-games/memory-match/), [Gizemli Resim](https://olyclass.com/tr/classroom-games/mystery-picture/), [Kare Kap](https://olyclass.com/tr/classroom-games/tile-grab/), [Cesaret tahtası](https://olyclass.com/tr/classroom-games/dare-board/)

## Sorular

1. Arkadaşın düştü ve canı yandı. Nazik bir çocuk ne yapar? (Görmezden gelir / Hemen uzaklaşır / Ona gülür / Ona yardım eder)
   Answer: Ona yardım eder
2. Aşağıdakilerden hangisi nazik bir sözdür? (Bana karışma! / Hemen şunu ver bana! / Lütfen bana yardım eder misin? / Sen hiçbir şey bilmezsin.)
   Answer: Lütfen bana yardım eder misin?
3. Arkadaşına “teşekkür ederim” demek nazik bir davranıştır.
   Answer: Doğru
4. Arkadaşın boyalarını unuttu. Paylaşmak için ne yaparsın? (Boyalarımı birlikte kullanmayı öneririm / Boyalarımı ona vermem / Boyalarımı çantama saklarım / Boyasız kaldığı için gülerim)
   Answer: Boyalarımı birlikte kullanmayı öneririm
5. Teneffüste tek topunuz var. Herkes oynamak istiyor. En iyi çözüm hangisi? (Sadece en iyi arkadaşımla oynamak / Sırayla oynamak / Topu alıp kaçmak / Topu kimseye vermemek)
   Answer: Sırayla oynamak
6. Paylaşmak arkadaşlığı güçlendirir.
   Answer: Doğru
7. İki arkadaş oyun yüzünden tartışıyor. Sorunu çözmek için en uygun yol hangisi? (Bağırmak / Bir daha hiç konuşmamak / Birbirini itmek / Sakin sakin konuşup birbirini dinlemek)
   Answer: Sakin sakin konuşup birbirini dinlemek
8. Arkadaşını kırdığını fark ettin. Ne yapmalısın? (Görmezden gelmeliyim / Ondan uzak durmalıyım / Suçu başkasına atmalıyım / Özür dilemeliyim)
   Answer: Özür dilemeliyim
9. Hangisi arkadaşlar arasında anlaşmazlığı sözle çözmeye bir örnektir? (Arkadaşının eşyasını saklamak / Başkalarına onun hakkında kötü konuşmak / Kapıyı çarpıp çıkmak / “Beni üzdün, bunu konuşalım.” demek)
   Answer: “Beni üzdün, bunu konuşalım.” demek
10. Bir tartışmada sakinleşmek için ne yapabilirsin? Bir örnek söyle.
   Answer: Derin nefes almak, birkaç saniye beklemek ya da sakin konuşmak
11. Arkadaşınla aynı oyuncağı istiyorsun. Tartışmadan nasıl çözersin?
   Answer: Sırayla oynamayı ya da birlikte oynamayı öneririm
12. Sınıfa yeni bir arkadaş geldi ve yalnız duruyor. Ne yaparsın? (Ona yabancı derim / Onu fark etmem / Onu oyuna davet ederim / Oyuna almam)
   Answer: Onu oyuna davet ederim
13. Farklı görünen bir çocuğu oyuna almamalıyız.
   Answer: Yanlış
14. Oyunda bir arkadaşın sürekli en sonda kalıyor. Kapsayıcı bir çocuk ne yapar? (Ona da oyunda görev ve sıra verir / Ona hiç sıra vermez / Onu oyundan çıkarır / Onunla dalga geçer)
   Answer: Ona da oyunda görev ve sıra verir
15. Yalnız oturan bir arkadaşa hangi cümleyle oyun teklif edebilirsin?
   Answer: “Bizimle oynamak ister misin?” gibi bir cümle
16. Grup çalışmasında bir arkadaşının fikri farklı. Kapsayıcı davranış hangisi? (Fikrini dinleyip birlikte karar vermek / Fikrini hemen reddetmek / Onu gruptan çıkarmak / Sadece kendi fikrimizi yapmak)
   Answer: Fikrini dinleyip birlikte karar vermek
