# Логіка і послідовності

> Діти вправляються продовжувати закономірності, впорядковувати об'єкти, розуміти логічні слова «і», «або», «не» та робити прості висновки.

Source: https://olyclass.com/library/other-g5-logic-sequences-uk/

- Subject: Загальні знання
- Level: 5 клас
- Вікторина: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=other-g5-logic-sequences-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=other-g5-logic-sequences-uk
- Games it plays well in: [Драбинки](https://olyclass.com/uk/classroom-games/ladder-climb/), [Паперові перегони](https://olyclass.com/uk/classroom-games/paper-race/), [Хрестики-нулики](https://olyclass.com/uk/classroom-games/three-in-a-row/), [Чотири в ряд](https://olyclass.com/uk/classroom-games/line-of-four/)

## Питання

1. Яке число продовжує послідовність: 3, 6, 9, 12, …? (14 / 15 / 16 / 18)
   Answer: 15
2. Яке число продовжує послідовність: 2, 4, 8, 16, …? (20 / 24 / 30 / 32)
   Answer: 32
3. Що наступне: січень, лютий, березень, …? (грудень / квітень / травень / червень)
   Answer: квітень
4. Яке число наступне: 1, 4, 9, 16, 25, …?
   Answer: 36
5. Яке з чисел парне і водночас більше за 5? (4 / 7 / 8 / 9)
   Answer: 8
6. Яке число менше за 3 або більше за 10? (12 / 5 / 7 / 8)
   Answer: 12
7. Число 6 ділиться і на 2, і на 3.
   Answer: Правда
8. Число 7 парне або більше за 10.
   Answer: Неправда
9. Яке число НЕ є парним? (24 / 27 / 30 / 58)
   Answer: 27
10. Яке число стоїть між 3,4 і 3,5? (3,05 / 3,3 / 3,45 / 3,6)
   Answer: 3,45
11. Який день тижня стоїть між середою і п’ятницею? (вівторок / понеділок / субота / четвер)
   Answer: четвер
12. Оля вища за Марійку, а Марійка вища за Івана. Хто найнижчий? (Іван / Марійка / Невідомо / Оля)
   Answer: Іван
13. Яке найбільше чотирицифрове число можна скласти з цифр 1, 5, 2, 0?
   Answer: 5 210
14. Андрій старший за Петра, а Петро старший за Софію. Тоді Софія старша за Андрія.
   Answer: Неправда
15. У коробці 7 кульок: червоні й сині. Червоних 5. Скільки синіх?
   Answer: 2
16. Усі кішки — тварини. Мурка — кішка. Що точно правильно? (Мурка — птах / Мурка — собака / Мурка — тварина / Усі тварини — кішки)
   Answer: Мурка — тварина
