# Групи тварин

> Діти вчаться розрізняти звірів, птахів, риб і комах за покривом тіла (шерсть, пір'я, луска) та рахувати кількість лапок.

Source: https://olyclass.com/library/science-g1-animal-groups-uk/

- Subject: Природничі науки
- Level: 1 клас
- Вікторина: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=science-g1-animal-groups-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=science-g1-animal-groups-uk
- Games it plays well in: [Хрестики-нулики](https://olyclass.com/uk/classroom-games/three-in-a-row/), [Чотири в ряд](https://olyclass.com/uk/classroom-games/line-of-four/), [Командне бінго](https://olyclass.com/uk/classroom-games/team-bingo/), [Знайди пару](https://olyclass.com/uk/classroom-games/memory-match/)

## Питання

1. Яка тварина належить до звірів? (Горобець / Кіт / Метелик / Окунь)
   Answer: Кіт
2. Чим вкрите тіло більшості звірів? (Лускою / Панциром / Пір’ям / Шерстю)
   Answer: Шерстю
3. Корова годує своє маля молоком.
   Answer: Правда
4. Яка тварина належить до птахів? (Бджола / Заєць / Карась / Ластівка)
   Answer: Ластівка
5. Чим вкрите тіло птахів? (Голками / Лускою / Пір’ям / Шерстю)
   Answer: Пір’ям
6. Усі птахи вміють літати.
   Answer: Неправда
7. Яка тварина належить до риб? (Жаба / Жук / Лебідь / Щука)
   Answer: Щука
8. Чим вкрите тіло більшості риб? (Лускою / Пір’ям / Шерстю / Шкаралупою)
   Answer: Лускою
9. Чим риби дихають у воді? (Зябрами / Крилами / Лапами / Легенями)
   Answer: Зябрами
10. Яка тварина належить до комах? (Горобець / Миша / Муха / Павук)
   Answer: Муха
11. Скільки ніг має комаха? (Вісім / Десять / Чотири / Шість)
   Answer: Шість
12. У метелика шість ніг.
   Answer: Правда
13. Скільки ніг у птаха, наприклад у горобця?
   Answer: Дві
14. Скільки ніг у собаки?
   Answer: Чотири
15. Як називають тварин, які мають шість ніг і крила, як-от бджола? (Звірі / Комахи / Птахи / Риби)
   Answer: Комахи
16. Скільки ніг разом у двох жуків?
   Answer: Дванадцять
