# My body

> Grade 1: parts of the body (head, arms, knees, elbows), which body part we use to do things, humans and animals both have bodies, same and different.

Source: https://olyclass.com/library/science-g1-body-parts-en/

- Subject: Science
- Level: Grade 1
- Quiz: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=science-g1-body-parts-en
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=science-g1-body-parts-en
- Games it plays well in: [Lucky Wheel](https://olyclass.com/classroom-games/lucky-wheel/), [Bowling](https://olyclass.com/classroom-games/bowling/), [Hoop Shot](https://olyclass.com/classroom-games/hoop-shot/), [Penalty Kick](https://olyclass.com/classroom-games/penalty-kick/)

## Questions

1. Which part of the body sits on top of your neck? (Elbow / Foot / Head / Knee)
   Answer: Head
2. Which part of the body is at the end of your arm? (Foot / Hand / Head / Knee)
   Answer: Hand
3. Which part of your leg bends in the middle? (Elbow / Knee / Shoulder / Wrist)
   Answer: Knee
4. How many arms does a child usually have? (Four / One / Three / Two)
   Answer: Two
5. Name the part in the middle of your arm that bends.
   Answer: Elbow
6. Which body part do you use to smell a flower? (Ears / Hands / Knees / Nose)
   Answer: Nose
7. Which body part do you use to hear music? (Ears / Elbows / Eyes / Nose)
   Answer: Ears
8. Which body part do you use to kick a ball? (Ear / Elbow / Foot / Hand)
   Answer: Foot
9. Which part of the body do you use to taste food?
   Answer: Tongue (or mouth)
10. We use our eyes to see.
   Answer: True
11. Animals do not have bodies.
   Answer: False
12. Which animal uses legs to walk, like you? (Dog / Fish / Jellyfish / Snake)
   Answer: Dog
13. Which body part do both a cat and a child have? (Eyes / Feathers / Fins / Wings)
   Answer: Eyes
14. Every person's body is exactly the same as everyone else's.
   Answer: False
15. Name one way that you and a friend might look different.
   Answer: Hair colour, height, eye colour, etc.
16. Which is the same for all children? (They all have a head / They all have the same hair / They all have the same shoe size / They are all the same height)
   Answer: They all have a head
