# Sağlıklı besinler

> Öğrenciler bu testte sağlıklı ve sağlıksız besinleri ayırt etmeyi, meyve, sebze ve su tüketiminin önemini ve kahvaltının değerini pekiştirir.

Source: https://olyclass.com/library/science-g1-healthy-food-tr/

- Subject: Fen bilimleri
- Level: 1. sınıf
- Bilgi yarışması: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=science-g1-healthy-food-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=science-g1-healthy-food-tr
- Games it plays well in: [Şans Çarkı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/lucky-wheel/), [Bovling](https://olyclass.com/tr/classroom-games/bowling/), [Basket Atışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/hoop-shot/), [Penaltı Atışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/penalty-kick/)

## Sorular

1. Hangisi sağlıklı bir besindir? (Cips / Elma / Gazlı içecek / Şekerleme)
   Answer: Elma
2. Cips ve şekerlemeyi her gün çok yemek sağlığımız için iyidir.
   Answer: Yanlış
3. Hangisi sağlıklı atıştırmalık olarak daha uygundur? (Gofret / Kek / Yoğurt / Çikolata)
   Answer: Yoğurt
4. Cips yerine hangi meyveyi yiyebiliriz? Bir örnek ver.
   Answer: Elma, armut, muz gibi herhangi bir meyve
5. Hangisi bir sebzedir? (Havuç / Portakal / Çilek / Üzüm)
   Answer: Havuç
6. Hangisi bir meyvedir? (Ispanak / Karnabahar / Marul / Muz)
   Answer: Muz
7. Meyve ve sebzeler vücudumuzun güçlü olmasına yardım eder.
   Answer: Doğru
8. Meyve ve sebzeleri yemeden önce ne yapmalıyız? (Boyamalıyız / Dondurmalıyız / Isıtmalıyız / Yıkamalıyız)
   Answer: Yıkamalıyız
9. Susadığımızda en sağlıklı içecek hangisidir? (Gazlı içecek / Paketli şekerli içecek / Su / Şekerli meyve içeceği)
   Answer: Su
10. Uzun süre su içmezsek kendimizi nasıl hissederiz?
   Answer: Susamış hissederiz (susuzluk, susarız de kabul)
11. Gün içinde su içmek bize ne sağlar? (Hiç acıkmamayı / Hızla uzamayı / Uykusuz kalmayı / Vücudumuzun iyi çalışmasını)
   Answer: Vücudumuzun iyi çalışmasını
12. Günün en önemli öğünlerinden biri hangisidir? (Abur cubur molası / Gece atıştırması / Kahvaltı / Çay saati)
   Answer: Kahvaltı
13. Kahvaltı yapmak, derste daha iyi dinlememize yardımcı olur.
   Answer: Doğru
14. Hangisi sağlıklı bir kahvaltıda yer alabilir? (Sadece cips / Sadece gazlı içecek / Sadece şekerleme / Süt, peynir ve yumurta)
   Answer: Süt, peynir ve yumurta
15. Kahvaltıyı atlarsak okulda kendimizi nasıl hissederiz?
   Answer: Yorgun, halsiz ve aç hissederiz
16. Sabah kahvaltıda yumurta yemek bize ne kazandırır? (Daha çok uyku / Diş çürümesi / Güç ve enerji / Hastalık)
   Answer: Güç ve enerji
