# Bitkiler ve hayvanlar

> Öğrenciler bu testte çevremizdeki bitki ve hayvanları tanıyıp bitkinin bölümlerini ve hayvanların temel ihtiyaçlarını pekiştirir.

Source: https://olyclass.com/library/science-g1-plants-animals-tr/

- Subject: Fen bilimleri
- Level: 1. sınıf
- Bilgi yarışması: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=science-g1-plants-animals-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=science-g1-plants-animals-tr
- Games it plays well in: [Yükselen su](https://olyclass.com/tr/classroom-games/high-water/), [Halat çekme](https://olyclass.com/tr/classroom-games/tug-of-war/), [Şans Çarkı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/lucky-wheel/), [Bovling](https://olyclass.com/tr/classroom-games/bowling/)

## Sorular

1. Hangisi bir bitkidir? (Balık / Kedi / Papatya / Taş)
   Answer: Papatya
2. Hangi ağacın meyvesini yeriz? (Elma ağacı / Kavak ağacı / Söğüt ağacı / Çam ağacı)
   Answer: Elma ağacı
3. Ağaçlar bitkidir.
   Answer: Doğru
4. Hangisi evde beslenen bir hayvandır? (Aslan / Fil / Kedi / Zürafa)
   Answer: Kedi
5. Hangi hayvan suda yaşar? (Balık / Koyun / Tavuk / İnek)
   Answer: Balık
6. Hangi hayvan uçabilir? (Kaplumbağa / Kedi / Kuş / Köpek)
   Answer: Kuş
7. Çiftlikte yaşayan, süt veren bir hayvan söyle.
   Answer: İnek (koyun, keçi de olabilir)
8. Bitkiyi toprağa bağlayan ve su alan kısmı hangisidir? (Gövde / Kök / Yaprak / Çiçek)
   Answer: Kök
9. Bitkinin yeşil ve yassı kısmına ne denir? (Gövde / Kök / Tohum / Yaprak)
   Answer: Yaprak
10. Bitkinin gövdesi onu ayakta tutar.
   Answer: Doğru
11. Bir bitkinin kısımlarından birini söyle.
   Answer: Kök, gövde, yaprak veya çiçek
12. Hangisi hayvanların yaşaması için gereklidir? (Oyuncak / Su / Televizyon / Şeker)
   Answer: Su
13. Hayvanlar yavrularını korumak ve dinlenmek için nereyi kullanır? (Barınak / Market / Okul / Park)
   Answer: Barınak
14. Hayvanlar yemek yemeden yaşayabilir.
   Answer: Yanlış
15. Hayvanların yaşaması için gerekli bir şey söyle.
   Answer: Besin (yiyecek), su, hava veya barınak
16. Bitkiler büyümek için hangisine ihtiyaç duyar? (Kum ve taş / Ses ve müzik / Su ve ışık / Şeker ve süt)
   Answer: Su ve ışık
