# Матеріали та їх властивості

> Діти вчаться розпізнавати дерево, метал, скло, пластик і папір, визначати їхні властивості, як-от твердість і здатність плавати, та з чого зроблені предмети.

Source: https://olyclass.com/library/science-g2-materials-uk/

- Subject: Природничі науки
- Level: 2 клас
- Вікторина: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=science-g2-materials-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=science-g2-materials-uk
- Games it plays well in: [Велика вода](https://olyclass.com/uk/classroom-games/high-water/), [Перетягування канату](https://olyclass.com/uk/classroom-games/tug-of-war/), [Колесо удачі](https://olyclass.com/uk/classroom-games/lucky-wheel/), [Боулінг](https://olyclass.com/uk/classroom-games/bowling/)

## Питання

1. Що добувають зі стовбурів дерев для виготовлення меблів? (Деревину / Метал / Пластик / Скло)
   Answer: Деревину
2. Дерев’яна лінійка може горіти.
   Answer: Правда
3. З якого матеріалу найчастіше роблять каструлі для плити? (З вати / З деревини / З металу / З паперу)
   Answer: З металу
4. Назви матеріал, із якого роблять ключі від дверей.
   Answer: Метал
5. Яка властивість скла робить його добрим для вікон? (Воно гнучке / Воно м’яке / Воно прозоре / Воно пухнасте)
   Answer: Воно прозоре
6. Скляна склянка може розбитися, якщо її впустити.
   Answer: Правда
7. Із якого матеріалу найчастіше роблять пляшки для води, що не б’ються? (З деревини / З паперу / З пластику / Зі скла)
   Answer: З пластику
8. Із чого роблять сторінки зошита? (З каменю / З металу / З паперу / Зі скла)
   Answer: З паперу
9. Що з наведеного є м’яким? (Вата / Залізний цвях / Камінь / Цегла)
   Answer: Вата
10. Що з наведеного найтвердіше? (Вата / Камінь / Подушка / Серветка)
   Answer: Камінь
11. Дерев’яна паличка тоне у воді.
   Answer: Неправда
12. Що потоне у воді? (Дерев’яна дощечка / Залізний цвях / Пластикова качка / Пір’їнка)
   Answer: Залізний цвях
13. Що станеться з легкою пластиковою іграшкою, якщо покласти її на воду у ванні?
   Answer: Вона плаватиме на поверхні
14. Що з наведеного залишиться на поверхні води? (Залізний ключ / Камінь / Монета / Пір’їнка)
   Answer: Пір’їнка
15. Із чого зазвичай шиють футболку? (З каменю / З металу / З тканини / Зі скла)
   Answer: З тканини
16. Назви один предмет, який зроблений зі скла.
   Answer: Наприклад: склянка, вікно, дзеркало, банка
