# Evcil ve yabani hayvanlar

> Çocuklar bu testte evcil ve yabani hayvanları ayırt etmeyi, çiftlik hayvanlarını tanımayı, hayvanların beslenmesini ve evcil hayvan bakımını pekiştirir.

Source: https://olyclass.com/library/science-g2-pets-wild-tr/

- Subject: Fen bilimleri
- Level: 2. sınıf
- Bilgi yarışması: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=science-g2-pets-wild-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=science-g2-pets-wild-tr
- Games it plays well in: [Yükselen su](https://olyclass.com/tr/classroom-games/high-water/), [Halat çekme](https://olyclass.com/tr/classroom-games/tug-of-war/), [Şans Çarkı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/lucky-wheel/), [Bovling](https://olyclass.com/tr/classroom-games/bowling/)

## Sorular

1. Aşağıdakilerden hangisi evcil bir hayvandır? (Aslan / Kedi / Kurt / Tilki)
   Answer: Kedi
2. Aşağıdakilerden hangisi yabani bir hayvandır? (Aslan / Koyun / Köpek / Tavuk)
   Answer: Aslan
3. Yabani hayvanlar doğada kendi başlarına yaşar.
   Answer: Doğru
4. Evcil hayvanlar nerede yaşar? (Yalnızca denizde / Yalnızca mağarada / Yalnızca ormanda / İnsanların yanında)
   Answer: İnsanların yanında
5. Aşağıdaki çiftlik hayvanlarından hangisi bize süt verir? (At / Horoz / Tavuk / İnek)
   Answer: İnek
6. Tavuk bize hangi besini verir? (Bal / Süt / Yumurta / Yün)
   Answer: Yumurta
7. Yününden kazak yapılan çiftlik hayvanı hangisidir?
   Answer: Koyun
8. Sadece bitkilerle beslenen hayvan hangisidir? (Aslan / Kedi / Kurt / İnek)
   Answer: İnek
9. Aslan et yiyerek beslenir.
   Answer: Doğru
10. Muhabbet kuşunun yemi hangisidir? (Balık / Et / Kemik / Tohum)
   Answer: Tohum
11. Tavşan en çok neyle beslenir? (Balık ve karides / Et ve kemik / Havuç ve ot / Peynir ve ekmek)
   Answer: Havuç ve ot
12. Evcil hayvanımızın yanında her zaman ne bulunmalıdır? (Gazlı içecek / Temiz su / Çikolata / Şeker)
   Answer: Temiz su
13. Evcil hayvanımıza çikolata vermek ona çok iyi gelir.
   Answer: Yanlış
14. Hasta olan evcil hayvanımızı kim muayene eder? (Marangoz / Terzi / Veteriner / Öğretmen)
   Answer: Veteriner
15. Kedimizin ya da köpeğimizin bakımı için yapmamız gereken bir şey söyle.
   Answer: Yemek ve su vermek, temizlemek, gezdirmek, sevmek
16. Köpeğimizi gezdirirken güvenlik için boynuna ne takarız?
   Answer: Tasma
