# Güneş sistemi ve tutulmalar

> Öğrenciler bu testte gezegenlerin Güneş'e göre sırasını, iç ve dış gezegenleri, Güneş ile Ay tutulmasını ve Güneş'in bir yıldız olduğunu pekiştirir.

Source: https://olyclass.com/library/science-g6-solar-system-tr/

- Subject: Fen bilimleri
- Level: 6. sınıf
- Bilgi yarışması: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=science-g6-solar-system-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=science-g6-solar-system-tr
- Games it plays well in: [Bovling](https://olyclass.com/tr/classroom-games/bowling/), [Basket Atışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/hoop-shot/), [Penaltı Atışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/penalty-kick/), [Balık göleti](https://olyclass.com/tr/classroom-games/fishing-pond/)

## Sorular

1. Güneş'e en yakın gezegen hangisidir? (Dünya / Mars / Merkür / Venüs)
   Answer: Merkür
2. Güneş'ten uzaklığa göre Dünya kaçıncı gezegendir? (2. / 3. / 4. / 5.)
   Answer: 3.
3. Mars'tan hemen sonra gelen gezegen hangisidir? (Jüpiter / Satürn / Uranüs / Venüs)
   Answer: Jüpiter
4. Güneş'e en uzak gezegenin adı nedir?
   Answer: Neptün
5. Aşağıdakilerden hangisi iç gezegenlerden biridir? (Neptün / Satürn / Uranüs / Venüs)
   Answer: Venüs
6. Aşağıdakilerden hangisi dış gezegenlerden biridir? (Dünya / Jüpiter / Mars / Merkür)
   Answer: Jüpiter
7. Jüpiter bir iç gezegendir.
   Answer: Yanlış
8. Güneş sisteminde kaç tane iç gezegen vardır?
   Answer: 4
9. Güneş tutulması sırasında Ay nerede bulunur? (Dünya ile Güneş arasında / Dünya ile Mars arasında / Dünya'nın Güneş'e uzak yanında / Güneş'in arkasında)
   Answer: Dünya ile Güneş arasında
10. Ay tutulması sırasında hangisi ortada bulunur? (Ay / Dünya / Güneş / Mars)
   Answer: Dünya
11. Güneş tutulması sadece Yeni Ay evresinde gerçekleşebilir.
   Answer: Doğru
12. Ay tutulması hangi Ay evresinde gerçekleşebilir? (Dolunay / Son dördün / Yeni Ay / İlk dördün)
   Answer: Dolunay
13. Güneş hangi tür gök cismidir? (Gezegen / Kuyruklu yıldız / Uydu / Yıldız)
   Answer: Yıldız
14. Güneş, kendi ışığını ve ısısını üretir.
   Answer: Doğru
15. Dünya'ya en yakın yıldızın adı nedir?
   Answer: Güneş
16. Gece gökyüzündeki yıldızlar bize neden Güneş'ten çok küçük görünür? (Dünya'ya çok yakın oldukları için / Gezegen oldukları için / Işık üretmedikleri için / Çok uzakta oldukları için)
   Answer: Çok uzakta oldukları için
