# Ailem ve evim

> Öğrenciler bu testte aile bireylerini, evdeki görev ve sorumlulukları, ev içinde saygıyı ve ev adresini tanıma çalışması yapar.

Source: https://olyclass.com/library/social-g1-family-home-tr/

- Subject: Tarih ve coğrafya
- Level: 1. sınıf
- Bilgi yarışması: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=social-g1-family-home-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=social-g1-family-home-tr
- Games it plays well in: [Yükselen su](https://olyclass.com/tr/classroom-games/high-water/), [Halat çekme](https://olyclass.com/tr/classroom-games/tug-of-war/), [Şans Çarkı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/lucky-wheel/), [Bovling](https://olyclass.com/tr/classroom-games/bowling/)

## Sorular

1. Annemin annesine ne denir? (Anneanne / Babaanne / Hala / Teyze)
   Answer: Anneanne
2. Babamın babasına ne denir? (Abi / Amca / Dayı / Dede)
   Answer: Dede
3. Annemin kız kardeşine ne denir? (Abla / Hala / Teyze / Yenge)
   Answer: Teyze
4. Babamın kız kardeşine hala denir.
   Answer: Doğru
5. Aşağıdakilerden hangisi evde yaptığımız bir iş değildir? (Oyuncakları toplamak / Sofrayı hazırlamak / Sınıfta ders dinlemek / Yatağını düzeltmek)
   Answer: Sınıfta ders dinlemek
6. Yemekten sonra çocuk evde hangi işe yardım edebilir? (Alışveriş parası kazanmak / Araba kullanmak / Evin çatısını onarmak / Sofrayı toplamak)
   Answer: Sofrayı toplamak
7. Evdeki işleri sadece anneler yapmalıdır.
   Answer: Yanlış
8. Kendi odamı toplamak kimin görevidir? (Benim / Komşumuzun / Postacının / Öğretmenimin)
   Answer: Benim
9. Büyüklerimiz eve geldiğinde ne yapmalıyız? (Bağırarak konuşmalıyız / Odamıza saklanmalıyız / Onları görmezden gelmeliyiz / Selam verip hoş geldin demeliyiz)
   Answer: Selam verip hoş geldin demeliyiz
10. Aile içinde saygılı bir çocuk ne söyler? (Bana ne / Hemen ver bana / Lütfen ve teşekkür ederim / Sen karışma)
   Answer: Lütfen ve teşekkür ederim
11. Büyükler konuşurken sözlerini kesmeden dinlemek saygılı bir davranıştır.
   Answer: Doğru
12. Kardeşinle oyuncağını paylaşmak nasıl bir davranıştır?
   Answer: Güzel, saygılı ve paylaşımcı bir davranış
13. Evimizin yerini tarif eden bilgiye ne denir? (Adres / Doğum günü / Harita rengi / Takvim)
   Answer: Adres
14. Aşağıdakilerden hangisi adres bilgisidir? (Doğum tarihi / Mahalle, sokak ve kapı numarası / Okul çantasının rengi / Sevdiğim yemek)
   Answer: Mahalle, sokak ve kapı numarası
15. Kaybolursan adresini kime söyleyebilirsin?
   Answer: Polise veya güvenilir bir yetişkine
16. Adresin hangi bilgilerden oluşur? Birini söyle.
   Answer: İl, ilçe, mahalle, sokak, bina veya daire numarası
