# Свята

> Діти вчаться розпізнавати та називати головні свята, як-от Новий рік, Великдень, День Незалежності та день народження, і розповідати про їхні традиції.

Source: https://olyclass.com/library/social-g1-holidays-uk/

- Subject: Історія та географія
- Level: 1 клас
- Вікторина: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=social-g1-holidays-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=social-g1-holidays-uk
- Games it plays well in: [Колесо удачі](https://olyclass.com/uk/classroom-games/lucky-wheel/), [Боулінг](https://olyclass.com/uk/classroom-games/bowling/), [Кидок у кошик](https://olyclass.com/uk/classroom-games/hoop-shot/), [Пенальті](https://olyclass.com/uk/classroom-games/penalty-kick/)

## Питання

1. Яке дерево прикрашають до Нового року? (Березу / Вербу / Калину / Ялинку)
   Answer: Ялинку
2. Хто, за традицією, приносить дітям подарунки під подушку на День святого Миколая? (Змій / Котигорошко / Лісовик / Святий Миколай)
   Answer: Святий Миколай
3. Новий рік святкують узимку.
   Answer: Правда
4. Яку дату святкують як початок нового року? (1 вересня / 1 січня / 24 серпня / 8 березня)
   Answer: 1 січня
5. Що прийнято розфарбовувати на Великдень? (Камінці / Шишки / Яблука / Яйця)
   Answer: Яйця
6. Як називається український великодній розписаний виріб-яйце? (Вареник / Вишиванка / Лялька-мотанка / Писанка)
   Answer: Писанка
7. Який святковий хліб печуть на Великдень? (Морозиво / Паска / Цукрова вата / Чіпси)
   Answer: Паска
8. Великдень святкують узимку, коли лежить сніг.
   Answer: Неправда
9. Як називається великодній розписаний виріб-яйце?
   Answer: Писанка
10. Яка з цих речей є державним символом України? (Біло-зелений прапор / Синьо-жовтий прапор / Червоний прапор / Чорний прапор)
   Answer: Синьо-жовтий прапор
11. Коли в Україні святкують День Незалежності? (1 вересня / 1 січня / 24 серпня / 8 березня)
   Answer: 24 серпня
12. Українці на День Незалежності можуть вдягати вишиванки.
   Answer: Правда
13. Яка пора року, коли святкують День Незалежності України?
   Answer: Літо
14. Що ставлять на святковий торт у день народження? (Ложки / Олівці / Свічки / Ялинки)
   Answer: Свічки
15. Що зазвичай роблять, перш ніж задути свічки на торті? (Загадують бажання / Лягають спати / Миють руки в торті / Рахують до сотні)
   Answer: Загадують бажання
16. Який день щороку святкують, коли людина народилася?
   Answer: День народження
