# Millî sembollerimiz

> Çocuklar bu testte Türk bayrağını, İstiklal Marşı'nı, bayrağa saygıyı ve başkentimiz Ankara'yı tanıyarak millî sembollerimizi pekiştirir.

Source: https://olyclass.com/library/social-g1-national-symbols-tr/

- Subject: Tarih ve coğrafya
- Level: 1. sınıf
- Bilgi yarışması: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=social-g1-national-symbols-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=social-g1-national-symbols-tr
- Games it plays well in: [Basket Atışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/hoop-shot/), [Penaltı Atışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/penalty-kick/), [Balık göleti](https://olyclass.com/tr/classroom-games/fishing-pond/), [Pençe makinesi](https://olyclass.com/tr/classroom-games/claw-machine/)

## Sorular

1. Türk bayrağının zemin rengi hangisidir? (Beyaz / Kırmızı / Mavi / Yeşil)
   Answer: Kırmızı
2. Türk bayrağında ayla birlikte hangi şekil vardır? (Güneş / Kalp / Yıldız / Çiçek)
   Answer: Yıldız
3. Türk bayrağında bir ay ve bir yıldız vardır.
   Answer: Doğru
4. Türk bayrağında hangi iki renk vardır?
   Answer: Kırmızı ve beyaz
5. Türkiye'nin millî marşının adı nedir? (Cumhuriyet Marşı / Onuncu Yıl Marşı / Öğrenci Andı / İstiklal Marşı)
   Answer: İstiklal Marşı
6. İstiklal Marşı okunurken ne yaparız? (Koşarak oynarız / Oturup konuşuruz / Saygıyla ayakta dururuz / Sırtımızı döneriz)
   Answer: Saygıyla ayakta dururuz
7. İstiklal Marşı okunurken oturup arkadaşımızla konuşuruz.
   Answer: Yanlış
8. İstiklal Marşı'nı okulda hangi törende okuruz? (Bayrak töreninde / Servis beklerken / Teneffüste oyun oynarken / Yemek yerken)
   Answer: Bayrak töreninde
9. Bayrağımız yere düşmüşse ne yaparız? (Görmezden geliriz / Oyuncak yaparız / Saygıyla yerden alırız / Üzerine basarız)
   Answer: Saygıyla yerden alırız
10. Bayrak göndere çekilirken nasıl davranırız?
   Answer: Saygıyla ayakta ve sessiz dururuz
11. Türk bayrağına nasıl davranırız? (Alaya alarak / Kirleterek / Saygıyla / Umursamadan)
   Answer: Saygıyla
12. Türkiye'nin başkenti neresidir? (Ankara / Bursa / İstanbul / İzmir)
   Answer: Ankara
13. Türkiye'nin başkenti İstanbul'dur.
   Answer: Yanlış
14. Ankara hangi ülkenin başkentidir? (Almanya / Azerbaycan / Japonya / Türkiye)
   Answer: Türkiye
15. Atatürk'ün anıt mezarı Anıtkabir hangi şehrimizdedir? (Ankara / Bursa / İstanbul / İzmir)
   Answer: Ankara
16. Cumhuriyetimizin başkenti olan şehrin adı nedir?
   Answer: Ankara
