# Символи України

> Діти вивчають державні символи України: синьо-жовтий прапор, герб-тризуб, гімн, а також дізнаються, що Київ є столицею.

Source: https://olyclass.com/library/social-g1-ukraine-symbols-uk/

- Subject: Історія та географія
- Level: 1 клас
- Вікторина: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=social-g1-ukraine-symbols-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=social-g1-ukraine-symbols-uk
- Games it plays well in: [Щаслива кулька](https://olyclass.com/uk/classroom-games/lucky-drop/), [Міні-гольф](https://olyclass.com/uk/classroom-games/mini-golf/), [Драбинки](https://olyclass.com/uk/classroom-games/ladder-climb/), [Паперові перегони](https://olyclass.com/uk/classroom-games/paper-race/)

## Питання

1. Якого кольору верхня смуга прапора України? (Жовтого / Зеленого / Синього / Червоного)
   Answer: Синього
2. Якого кольору нижня смуга прапора України? (Білого / Жовтого / Зеленого / Синього)
   Answer: Жовтого
3. Скільки смуг має прапор України? (Дві / Одну / Три / Чотири)
   Answer: Дві
4. Синій колір на прапорі України нагадує мирне небо.
   Answer: Правда
5. Що на прапорі України означає жовтий колір? (Ліс / Море / Пшеничне поле / Сніг)
   Answer: Пшеничне поле
6. Який знак зображено на гербі України? (Зірка / Корона / Тризуб / Трилисник)
   Answer: Тризуб
7. Якого кольору тло на гербі України? (Білого / Зеленого / Синього / Червоного)
   Answer: Синього
8. Тризуб має п'ять зубців.
   Answer: Неправда
9. Якого кольору сам тризуб на гербі України?
   Answer: Золотого (жовтого)
10. Як називається головна урочиста пісня України? (Гімн / Колискова / Лічилка / Щедрівка)
   Answer: Гімн
11. Як починається гімн України? (Над Дніпром шумить вітер сильний / Разом дружно весело заспіваймо / Тече вода з-під явора / Ще не вмерла України і слава, і воля)
   Answer: Ще не вмерла України і слава, і воля
12. Під час звучання гімну України можна голосно розмовляти.
   Answer: Неправда
13. У якому положенні слухають гімн України?
   Answer: Стоячи
14. Яке місто є столицею України? (Київ / Львів / Одеса / Харків)
   Answer: Київ
15. Столицею якої країни є Київ? (Польщі / Румунії / Туреччини / України)
   Answer: України
16. Назви столицю нашої країни.
   Answer: Київ
