# Atatürk'ün çocukluğu

> Öğrenciler bu testte Atatürk'ün Selanik'te doğduğunu, ailesini, okul yıllarını ve öğrenme sevgisini hatırlayarak çocukluğunu tanır.

Source: https://olyclass.com/library/social-g2-ataturk-childhood-tr/

- Subject: Tarih ve coğrafya
- Level: 2. sınıf
- Bilgi yarışması: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=social-g2-ataturk-childhood-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=social-g2-ataturk-childhood-tr
- Games it plays well in: [Merdiven Tırmanışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/ladder-climb/), [Kâğıt Yarışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/paper-race/), [Üçü Bir Arada](https://olyclass.com/tr/classroom-games/three-in-a-row/), [Dört Bir Hizada](https://olyclass.com/tr/classroom-games/line-of-four/)

## Sorular

1. Atatürk hangi şehirde doğdu? (Ankara / Selanik / İstanbul / İzmir)
   Answer: Selanik
2. Atatürk hangi yıl doğdu? (1823 / 1881 / 1919 / 1938)
   Answer: 1881
3. Atatürk, Selanik'te doğdu.
   Answer: Doğru
4. Atatürk'e doğduğunda hangi ad verildi?
   Answer: Mustafa
5. Atatürk'ün annesinin adı nedir?
   Answer: Zübeyde Hanım
6. Atatürk'ün babasının adı nedir? (Ahmet Efendi / Ali Rıza Efendi / Hasan Efendi / Mehmet Efendi)
   Answer: Ali Rıza Efendi
7. Atatürk'ün babasının adı Zübeyde Hanım'dır.
   Answer: Yanlış
8. Annesi, Mustafa'nın önce hangi okula gitmesini istedi? (Askeri okula / Liseye / Mahalle Mektebi / Üniversiteye)
   Answer: Mahalle Mektebi
9. Mustafa, Mahalle Mektebi'nden sonra hangi okula gitti? (Galatasaray Lisesi / Harbiye Okulu / Kuleli Lisesi / Şemsi Efendi Okulu)
   Answer: Şemsi Efendi Okulu
10. Mustafa'nın Şemsi Efendi Okulu'na gitmesini kim istedi? (Annesi / Babası / Dayısı / Komşusu)
   Answer: Babası
11. Küçük Mustafa okumayı ve öğrenmeyi hiç sevmezdi.
   Answer: Yanlış
12. Küçük Mustafa en çok hangisini severdi? (Ders kaçmayı / Kavga etmeyi / Kitap okumayı / Uyumayı)
   Answer: Kitap okumayı
13. Mustafa okulda nasıl davranırdı? (Derse geç kalırdı / Derslerini çalışırdı / Kitap yırtardı / Ödev yapmazdı)
   Answer: Derslerini çalışırdı
14. Mustafa yeni şeyler öğrenmeye karşı nasıldı? (Korkaktı / Meraklıydı / Tembeldi / İlgisizdi)
   Answer: Meraklıydı
15. Çalışkan bir öğrenci olmak için ne yapmalıyız? (Dersi dinlemeyiz / Düzenli ders çalışmalıyız / Kitapları yırtarız / Ödevi yapmayız)
   Answer: Düzenli ders çalışmalıyız
16. Öğrenmeyi sevmek için okulda yapabileceğimiz bir şey söyle.
   Answer: Dersi dinlemek (ör. kitap okumak, soru sormak, ödev yapmak)
