# Geçmiş, bugün, gelecek

> Çocuklar dün, bugün ve yarın kavramlarını, takvim sözcüklerini ve eski ile yeni eşyalar arasındaki farkları tanıyarak yaşamın zamanla nasıl değiştiğini alıştırmalarla pekiştirir.

Source: https://olyclass.com/library/social-g2-then-now-tr/

- Subject: Tarih ve coğrafya
- Level: 2. sınıf
- Bilgi yarışması: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=social-g2-then-now-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=social-g2-then-now-tr
- Games it plays well in: [Halat çekme](https://olyclass.com/tr/classroom-games/tug-of-war/), [Şans Çarkı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/lucky-wheel/), [Bovling](https://olyclass.com/tr/classroom-games/bowling/), [Basket Atışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/hoop-shot/)

## Sorular

1. Bugünden hemen önceki güne ne denir? (Bugün / Dün / Haftaya / Yarın)
   Answer: Dün
2. Bugünden sonra gelen güne ne denir? (Dün / Geçen gün / Yarın / Önceki gün)
   Answer: Yarın
3. Hangisi gelecekte yapacağımız bir iştir? (Dün parka gittim. / Geçen hafta parka gittim. / Parkta oynamıştım. / Yarın parka gideceğim.)
   Answer: Yarın parka gideceğim.
4. Dün olan olaylar geçmişte kalmıştır.
   Answer: Doğru
5. Yarın ile ilgili hangi cümle doğrudur? (Henüz yaşanmadı. / Hep dün olur. / Çoktan geçti. / Şu an yaşıyoruz.)
   Answer: Henüz yaşanmadı.
6. Eskiden evlerde çamaşırlar neyle yıkanırdı? (Akıllı telefonla / Bulaşık makinesiyle / El ile / Robotla)
   Answer: El ile
7. Hangisi eski bir iletişim aracıdır? (Akıllı saat / Görüntülü arama / Mektup / Tablet)
   Answer: Mektup
8. Eskiden insanlar geceleri gaz lambası kullanırdı; bugün ise çoğunlukla elektrik kullanıyoruz.
   Answer: Doğru
9. Hangisi yeni (günümüzde kullanılan) bir eşyadır? (El değirmeni / Eski daktilo / Gaz lambası / Tablet bilgisayar)
   Answer: Tablet bilgisayar
10. Eski bir eşyaya örnek ver ve bugün yerine ne kullanıldığını söyle.
   Answer: Örneğin gaz lambası yerine elektrik lambası
11. Bir haftada kaç gün vardır? (10 / 5 / 6 / 7)
   Answer: 7
12. Bir yılda kaç ay vardır? (10 / 11 / 12 / 14)
   Answer: 12
13. Cumartesiden sonra hangi gün gelir? (Cuma / Pazar / Pazartesi / Perşembe)
   Answer: Pazar
14. Takvimde mart, nisandan sonra gelir.
   Answer: Yanlış
15. Bugün salı ise yarın haftanın hangi günüdür?
   Answer: Çarşamba
16. Ocak ayından hemen sonra hangi ay gelir?
   Answer: Şubat
