# Yaşadığım il

> Öğrenciler bu testte il, ilçe ve köy kavramlarını, vali ile belediye başkanının görevlerini, illerin ünlü yerlerini ve Türkiye'nin 81 ilini tanımayı çalışır.

Source: https://olyclass.com/library/social-g3-my-province-tr/

- Subject: Tarih ve coğrafya
- Level: 3. sınıf
- Bilgi yarışması: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=social-g3-my-province-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=social-g3-my-province-tr
- Games it plays well in: [Balık göleti](https://olyclass.com/tr/classroom-games/fishing-pond/), [Pençe makinesi](https://olyclass.com/tr/classroom-games/claw-machine/), [Şans düşüşü](https://olyclass.com/tr/classroom-games/lucky-drop/), [Mini golf](https://olyclass.com/tr/classroom-games/mini-golf/)

## Sorular

1. Yaşadığımız ili oluşturan daha küçük yönetim bölümlerine ne denir? (Kıta / Okul / Ülke / İlçe)
   Answer: İlçe
2. Birkaç yüz kişinin yaşadığı, ilçeye bağlı küçük yerleşim yerine ne denir? (Cadde / Köy / Liman / Meydan)
   Answer: Köy
3. Köyler, bir ilçenin sınırları içinde yer alır.
   Answer: Doğru
4. Aşağıdakilerden hangisi köyde yaşayanların yaygın işlerinden biridir? (Gemi kaptanlığı / Gökdelen inşa etmek / Metro sürmek / Tarım yapmak)
   Answer: Tarım yapmak
5. İlin en büyük yöneticisi kimdir? (Belediye başkanı / Kaymakam / Muhtar / Vali)
   Answer: Vali
6. Belediye başkanı hangi hizmetlerle ilgilenir? (Dava görme / Ders anlatma / Hastalara bakma / Çöp toplama ve park yapma)
   Answer: Çöp toplama ve park yapma
7. Belediye başkanı seçimle göreve gelir.
   Answer: Doğru
8. Bir ilçenin yönetiminden sorumlu devlet görevlisi kimdir? (Kaymakam / Muhtar / Vali / Öğretmen)
   Answer: Kaymakam
9. Aşağıdakilerden hangisi bir ilin tanınmış yerlerinden biri olabilir? (Evimizdeki oda / Sokak lambası / Sınıf panosu / Tarihî bir kale)
   Answer: Tarihî bir kale
10. Kapadokya'daki peri bacaları hangi ilimizin sınırları içinde yer alır?
   Answer: Nevşehir
11. Anıtkabir hangi ilimizdedir? (Ankara / Bursa / Konya / İzmir)
   Answer: Ankara
12. Türkiye'de 91 il vardır.
   Answer: Yanlış
13. Türkiye'de kaç il vardır?
   Answer: 81
14. Başkentimiz olan ilin adı nedir?
   Answer: Ankara
15. Galata Kulesi hangi ilimizde bulunur? (Antalya / Edirne / Erzurum / İstanbul)
   Answer: İstanbul
16. Efes Antik Kenti hangi ilimizin sınırları içindedir? (Muş / Rize / Sivas / İzmir)
   Answer: İzmir
