# Області України

> Діти вчаться впізнавати області України та Київ на карті, називати обласні центри, сусідні країни й розповідати про свій рідний регіон.

Source: https://olyclass.com/library/social-g3-regions-ukraine-uk/

- Subject: Історія та географія
- Level: 3 клас
- Вікторина: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=social-g3-regions-ukraine-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=social-g3-regions-ukraine-uk
- Games it plays well in: [Кидок у кошик](https://olyclass.com/uk/classroom-games/hoop-shot/), [Пенальті](https://olyclass.com/uk/classroom-games/penalty-kick/), [Ставок](https://olyclass.com/uk/classroom-games/fishing-pond/), [Автомат з клешнею](https://olyclass.com/uk/classroom-games/claw-machine/)

## Питання

1. Скільки областей є в Україні (без Автономної Республіки Крим)? (20 / 24 / 25 / 27)
   Answer: 24
2. Яке місто є столицею України? (Київ / Львів / Одеса / Харків)
   Answer: Київ
3. Київ розташований на річці Дніпро.
   Answer: Правда
4. Яке місто є обласним центром Львівської області? (Луцьк / Львів / Тернопіль / Ужгород)
   Answer: Львів
5. Яке місто є обласним центром Харківської області? (Дніпро / Полтава / Суми / Харків)
   Answer: Харків
6. Яке місто є обласним центром Закарпатської області? (Івано-Франківськ / Мукачево / Ужгород / Чернівці)
   Answer: Ужгород
7. Обласний центр Полтавської області — місто Черкаси.
   Answer: Неправда
8. Яка з цих країн є сусідкою України? (Литва / Німеччина / Польща / Туреччина)
   Answer: Польща
9. З якою країною Україна межує на півночі? (Білорусь / Естонія / Латвія / Литва)
   Answer: Білорусь
10. Яка з країн-сусідів України має назву, що починається на «М»? (Мальта / Мексика / Молдова / Монако)
   Answer: Молдова
11. Румунія є сусідкою України.
   Answer: Правда
12. Яке місто є обласним центром Одеської області? (Вінниця / Миколаїв / Одеса / Херсон)
   Answer: Одеса
13. Назви одну країну, що межує з Україною на заході.
   Answer: Польща, Словаччина або Угорщина
14. Яке місто є обласним центром Івано-Франківської області?
   Answer: Івано-Франківськ
15. Як називається твоя область і її обласний центр?
   Answer: Відповідь залежить від місця проживання; учитель перевіряє відповідність
16. Яке місто є обласним центром Чернівецької області? (Житомир / Рівне / Хмельницький / Чернівці)
   Answer: Чернівці
